ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ З МЕТОЮ КОРЕКЦІЇ ПСИХІЧНОГО СТАНУ, НА ЗАНЯТТЯХ З ПЛАВАННЯ, УКОРЕКЦІЙНО-ОЗДОРОВЧІЙ І ВАЛЕОЛОГІЧНІЙ РОБОТІ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Лісневська, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті здійснена сутнісна характеристика здоров’язбережувальних технологій, подається їх класифікація. Розкривається класифікація оздоровчих технологій. Подається характеристика нетрадиційним технологіям як частині здоров’язбережувальним технологіям. Схарактеризовано особливості застосування оздоровчих і нетрадиційних технологій з метою корекції психічного стану, на заняттях з плавання, у корекційно-оздоровчій і валеологічній роботі дітей дошкільного віку.