КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ЛІНГВОКРЕАТИВНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ЗАСОБІВ СТИЛІСТИЧНОЇ ДЕРИВАТОЛОГІЇ В КОНТЕКСТІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ-ФІЛОЛОГА - Коломієць, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті обґрунтовано концептуальні засади лінгвокреативного потенціалу стилістичної дериватології в системі фахової підготовки вчителя-філолога. Висвітлено роль словотвору як динамічного інструменту формування мовної особистості в умовах Нової української школи. Автор розкриває зміст поняття «лінгвокреативність», аналізує дериваційні ресурси мови та пропонує методичні моделі їх застосування (дериваційні етюди, творчі майстерні, медіапроєкти). Доведено, що розвиток навичок стилістичної деривації забезпечує високий рівень лінгвостилістичної компетентності та професійної майстерності майбутнього фахівця.