ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ БАКАЛАВРСЬКОГО РІВНЯ У РЕСПУБЛІЦІ АЛБАНІЯ - Могильний, Федір (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті представлена коротка історична довідка щодо формування системи підготовки соціальних працівників у Республіці Албанія. Згадується нормативно-правове забезпечення професійної підготовки соціальних працівників бакалаврського рівня у Республіці Албанія. Описано значення та роль інституцій Республіки Албанія які забезпечують організацію та контроль якості освіти соціальних працівників є Національне агентство з питань освіти, професійної підготовки та кваліфікації, Агентство з забезпечення якості вищої освіти. Виокремлено навчальні заклади які готують здобувачів за навчальною програмою першого циклу бакалавр з «Соціальної роботи». Представлений зміст програм професійної підготовки соціальних працівників бакалаврського рівня у Республіці Албанія. Виявлені тенденції та особливості професійної підготовки соціальних працівників бакалаврського рівня у Республіці Албанія.