ПРОЄКТНО-ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ У ЦИФРОВОМУ STEAM-СЕРЕДОВИЩІ ALADDIN - Медведєва, Марія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2026)
У статті розглянуто особливості організації проєктно-дослідницької діяльності майбутніх учителів у цифровому STEAM-середовищі Aladdin. Проаналізовано STEAM-освіту як інтегративну модель та визначено компетентності, що формуються у процесі проєктно-дослідницької діяльності: критичне мислення, цифрову грамотність, computational thinking, інженерне мислення і командну взаємодію. Охарактеризовано можливості платформи Aladdin для CAD/CAE-моделювання та енергетичного аналізу. Запропоновано п’ятиетапну модель організації діяльності й наведено приклади STEAM-проєктів. Обґрунтовано педагогічні умови ефективного використання платформи у підготовці майбутніх учителів.