ВИКОРИСТАННЯ ПРОГРАМНОГО ПАКЕТУ ANSYS В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ З ТЕОРЕТИЧНОЇ ФІЗИКИ - Дудик, Михайло (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті досліджені можливості використання комп’ютерних систем кінцево-елементного аналізу у навчальному процесі з теоретичної фізики. Здійснено порівняльний аналіз різних сучасних кінцево-елементних комплексів та обґрунтовано вибір для навчальних цілей програмного комплексу Ansys. Визначено шляхи і форми використання комплексу Ansys у навчанні фізики у вищих навчальних закладах. Описано дидактичний супровід і методика використання програмного комплексу Ansys у викладанні окремих розділів теоретичної фізики.