ЗМІСТОВА ХАРАКТЕРИСТИКА КЛЮЧОВИХ ПОНЯТЬ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ - Баличева, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті представлений теоретичний аналіз таких ключових понять, як «здоров’я людини», «здоровий спосіб життя» в контексті організації освітнього процесу в загальноосвітніх школах. З огляду літературних джерел висвітлені трактування різних науковців щодо змісту і показників здорового способу життя. Обґрунтовано ідею соціальної цінності здоров’я. Проаналізовано традиційний підхід щодо основ змісту здоров’я. Представлено теоретичний аналіз принципу комплексної оцінки стану здоров’я людей як динамічного процесу та найбільш важливих критеріїв стану здоров’я. Також у статті визначено основні складові здорового способу життя.