ВПЛИВ ЧЕСЬКИХ МУЗЕЇВ НА ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС (З ПРАКТИКИ РОБОТИ «ФОРТЕЦІ ПІЗНАННЯ» У МІСТІ ОЛОМОУЦЬ) - Валенкевич, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті розглянуто діяльність чеського дитячого музею «Фортеця пізнання» у місті Оломоуць, де навчають та розвивають дітей з використанням інтерактивних технологій. На основі вивчення напрямів наукової освіти конкретної дитячої установи (ігрові форми, інтерактивні експозиції, програма діяльності гуртків для дітей, розвиток інфраструктури музею тощо) визначено місце дитячого музею в системі неформальної освіти Чеської Республіки. Зроблено висновок про необхідність запровадження досвіду такої роботи у вітчизняних дитячих музейних установах.