UKRAINIAN AND CANADIAN ACADEMIC CULTURES: DIFFERENCES AND COMMONALITIES - Zakharchuk, Nataliia (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
Стаття розглядає організаційну культуру освітнього закладу в контексті інтернаціоналізації освіти. Автор пропонує огляд освітньої культури і аналізує культурні відмінності освіти України та Канади. Українська і канадська освітні культури порівнюються за п’ятьма вимірами Г. Хофстеде (індивідуалізм/колективізм, дистанція влади, ставлення до невпевненості, мужність/жіночність, довгострокова/ короткострокова орієнтація). Пропонуються чотири категорії, які впливають на успішний перехід студентів між освітніми культурами: рівень академічної підготовки, час для адаптації, інформація/комунікація та самостійна підготовка.