ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ: ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНІ АСПЕКТИ - Канішевська, Любов; Резник, Роман (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті розглянуто історико-педагогічні аспекти проблеми формування здорового способу життя майбутніх педагогів. Основна увага приділена аналізу наукових поглядів видатних педагогів минулого та сучасних науковців щодо ролі педагога у формуванні здорового способу життя вихованців. Поняття «формування здорового способу життя майбутніх педагогів» визначаємо як цілеспрямований педагогічний вплив, що сприяє формуванню свідомого ставлення особистості до проблем здоров’я і здорового способу життя, виробленню умінь і навичок, які стають регуляторами здоров’язбережувальної поведінки і дозволяють максимальною мірою зберігати і зміцнювати здоров’я у взаємозв’язку з різними сферами життєдіяльності.