РОЛЬ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ ТА ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ВНЗ У РЕФОРМУВАННІ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ВИЩІЙ МЕДИЧНІЙ ШКОЛІ УКРАЇНИ В КІНЦІ ХХ І НА ПОЧАТКУ ХХІ СТОЛІТТЯ - Кир’ян, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
Проаналізовано роль державного управління, а також менеджменту вищих навчальних закладів в галузі вищої медичної освіти України в сучасний період. Виявлені основні управлінські принципи і напрями розвитку, а також їх специфічне втілення в галузі медичної освіти. Показано, що державне управління вищою медичною освітою здійснювалось за двома основними напрямами: адміністративним та методичним. Для медичних ВНЗ України означеного періоду характерне збільшення академічної автономії, тісна співпраця з закладами охорони здоров’я, активізація науково-дослідної роботи.