ПРОЕКТУВАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТАРШОКЛАСНИКІВ В УМОВАХ ОСОБИСТІСНО- ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ - Ковальчук, Юрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статі обґрунтовані можливості проектування навчальної діяльності старшокласників як засобу, що забезпечує підвищення їх успішності. Здійснений теоретичний аналіз літератури по досліджуваній проблемі; проаналізований досвід практичної роботи вчителів та готовність педагогів і учнів до проектувальної діяльності. За допомогою анкетування та тестування були виявленні типові труднощі у здійсненні проектувальної діяльності, та способи їх подолання. Розкрито сутність таких понять, як «педагогічне проектування», «особистісно-орієнтовне навчання», «самонавчання», «узагальнення», «систематизація».