МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Коновалова, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті розглянуто модель формування професійної культури майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів у процесі фахової підготовки. Розкрито сутність понять «модель», «моделювання» у науково-педагогічній літературі. Охарактеризовано методологічні підходи моделювання процесу формування професійної культури майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів: культурологічний, особистісно-орієнтований та аксіологічний. Послідовно висвітлено етапи реалізації педагогічних умов. Окреслено змістове наповнення, форми і методи роботи з формування професійної культури майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів для кожного з етапів.