РОЛЬ ДИСЦИПЛІНИ «РОБОТА В МАТЕРІАЛІ» У ФАХОВІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЄЮ ДИЗАЙН ОДЯГУ - Косяк, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
Стаття присвячена проблемі художньо-технологічної підготовки майбутніх педагогів професійного навчання за спеціалізацією дизайн одягу в педагогічному ВНЗ. Запропоновано розроблену програму навчальної дисципліни «Робота в матеріалі», в якій розкриваються можливості комплексного використання основних методів дизайнерської діяльності (художнє формоутворення і конструювання, моделювання, макетування, прототипне і аналогове проектування); активне навчання, що моделює художньо-проектну діяльність дизайнера. Розглянуто макетування як наочне втілення сутнісних принципів дизайну – структурності, цілісності, виразності.