МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО МОДЕЛЮВАННЯ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ УНІВЕРСИТЕТУ - Кравченко, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У запропонованій статті розглядається проблема удосконалення моделювання стратегічного розвитку університету. Метою статті є розроблення методичних рекомендацій щодо моделювання стратегічного розвитку університету. Акцентовано увагу на складових моделювання стратегічного розвитку університету, таких як стратегічний аналіз, розробка стратегії розвитку та формування альтернативних стратегій, стратегічне планування. Визначено чинники, які впливають вибір стратегії розвитку університету. Охарактеризовано завдання вищого управлінського рівня щодо моделювання стратегічного розвитку університету.