ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ ТА ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИЧНОЇ СТАТИСТИКИ У МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ - Почтовюк, Світлана; Черненко, Варвара (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
Розглядаються методичні аспекти застосування інформаційно- комунікаційних технологій (ІКТ) у процесі вивчення математичної статистики студентами-психологами. З’ясовано, що вивчення наведеної дисципліни з використання програмних засобів сприяє формуванню здатності аналізувати та систематизувати одержані результати, формулювати аргументовані висновки та рекомендації, що відноситься до спеціальної компетентності психолога. Звертається увага на необхідність формування у студентів навичок самостійного вибору програмного засобу для розв’язування професійних задач.