НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ – НОВЕ ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ - Стешенко, Володимир (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті представлено результати теоретичного дослідження змісту чинної програми трудового навчання щодо її відповідності дидактичним принципам системності та науковості, можливостей формування в учнів творчих здібностей і технологічної компетентності. Запропоновано модернізувати зміст навчального предмета «трудове навчання» шляхом запровадження такої структури його змісту, яка б відображала повний цикл технологій зі створення людиною будь-якого продукту; мала відповідність вимогам нової загальноосвітньої школи; сприяла формуванню широких творчих здібностей не обмежено, а широко; забезпечувала формування у випускника школи технологічної компетентності.