ЕТАПИ СТАНОВЛЕННЯ ХОРЕОГРАФІЧНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ В ПОЛТАВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ ПЕДАГОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ В. Г. КОРОЛЕНКА - Андрощук, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті проаналізовано основні етапи становлення хореографічно- педагогічної освіти в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. В результаті дослідження: 1) обґрунтовано роль діяльності В. Верховинця в розвитку хореографічного мистецтва на Полтавщині; 2) проаналізовано діяльність творчих колективів Полтавщини як підґрунтя розвитку хореографічно-педагогічної освіти; 3) висвітлено етапи становлення спеціальності «Хореографія» в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка;4) представлено напрями діяльності кафедри хореографії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка як центру культурно-творчої, методичної, науково- просвітницької діяльності регіону та України.