АНАЛІЗ ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЯГНЕНЬ ВИДАТНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ ВІТЧИЗНЯНОЇ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОЇ ГІТАРНОЇ ОСВІТИ - Коваленко, Анатолій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті аналізуються педагогічні досягнення видатних представників вітчизняної інструментальної гітарної освіти. Розглядаються постаті, що кардинально вплинули на динаміку розвитку професіоналізму інструментальної гітарної освіти в Україні. Виявлено, що вітчизняні викладачі гітари використовують два основні шляхи розвитку інструмента. Перший ‒ адаптувати та використовувати кращі методичні досягнення викладачів інших музичних інструментів, другий ‒ запозичувати зарубіжну виконавську школу. Висвітлюються причини успіху окремих представників вітчизняної інструментальної гітарної освіти.