PERSONALITY TRAITS AND PREFERRED VALUES OF THE UNIVERSITY STUDENTS - Próchniak, Agnieszka (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
Основною метою дослідження було вивчення особливостей особистості та переважних цінностей студентів університету. Дослідження було проведено на вибірці з 170 респондентів. Було використано дві дослідницькі анкети: інвентаризацію нейротизму ‒ екстраверсії ‒ відкритості ‒ п’ять факторів (NEO-FFI) та дослідження цінностей Шварца. Не було суттєвих відмінностей між жінками та чоловіками у переважних цінностях, проте чоловіки набрали більше значення, ніж жінки, у домені невротичних захворювань. Місце проживання студента та студентський навчальний рік диференціювали статистично значущі результати, отримані в цьому дослідженні, у деяких з кращих значень.