ПРОБЛЕМА ЯКОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ, РЕАЛІЇ І МАЙБУТНЄ КРАЇНИ - Романовський, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті автор оприлюднює частину результатів науково- педагогічного дослідження щодо здійснення 28-річної експериментальної діяльності на базі Київського ліцею «Інтелект». Автор акцентує увагу на необхідності систематичної модернізації освітнього середовища середнього закладу освіти у взаємозв’язку зі змінами навколишніх / зовнішніх соціально-економічних реалій як у межах України, так і інших країн. Наголошено на актуальності окремих ідей західної концепції меритократичної освіти в сучасних культурно-освітніх умовах. Запропоновано деякі перспективи щодо змін в системі освіти України з урахуванням сьогоденних реалій і вимог часу.