ФОРМИРОВАНИЕ НАЦИОНАЛЬНОЙ ИДЕНТИЧНОСТИ МОЛОДЕЖИ В ПРОЦЕССЕ СОЦИАЛИЗАЦИИ В КОНТЕКСТЕ СОВРЕМЕННЫХ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ - Тарантей, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті розглядаються сучасні погляди про сутність поняття «національна ідентичність молоді» на підставі аналізу сучасної наукової літератури та педагогічного досвіду. Незавершеність ідентифікаційних процесів у молодіжному середовищі створює труднощі у формуванні національної ідентичності. Це вимагає пошуку педагогічних аспектів управління цим процесом. Автор вказує на відсутність термінологічної однозначності у визначенні сутності та структури поняття і процесу становлення національної ідентичності, що спонукало побудову структурної моделі. У рамках моделі виокремлено два основних блоки «ідентифікаційне ядро» і «ідентифікаційна надбудова»