СТРАТЕГІЧНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЯК ЗАПОРУКА ЙОГО УСПІХУ - Ткачук, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
Метою статті є узагальнення теоретико-методологічних основ стратегічного менеджменту закладу вищої освіти в ринкових умовах та виявлення його перспективних інструментів. На основі аналізу сучасних наукових досліджень встановлено, що завдання стратегічного менеджменту закладу вищої освіти у провадженні освітньої діяльності в напрямку успішності й конкурентоздатності полягає в орієнтації ресурсів і можливостей закладу на аналіз зовнішніх і внутрішніх показників суспільного впливу на його прогрес з метою ідентифікації й розвитку майбутнього потенціалу успіху та трансформації потенціалу успіху в чинники успіху.