КАТЕГОРІАЛЬНО-ПОНЯТІЙНИЙ АПАРАТ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОБЛЕМИ ДОЗВІЛЛЄВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ - Чекаленко, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
Висвітлено проблему дозвілля та дозвіллєвої діяльності, взаємодію між ними. На основі аналізу, узагальнення й систематизації наукових джерел обґрунтоване у часовому вимірі розвиток поняття «дозвілля». Окреслено трактування сучасними та зарубіжними науковцями. Виявлено, що дозвілля виступає однією із характеристик діяльності сучасної молоді; сутності цього поняття уточнено його змістову сторону та підходи його вивчення. Зроблені у статті висновки можуть бути використані під час теоретичного обґрунтування та практичної розробки організації дозвіллєвої діяльності студентської молоді.