THE HIERARCHY OF SUCH CONCEPTS AS SPECIALIST’S PROFESSIONAL COMPETENCY AND PERSONAL ENVIRONMENTAL COMPETENCY - Chyrva, Hanna; Sovhira, Svitlana (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті на основі аналізу наукових джерел обґрунтовано необхідність впроваджувати на заняттях курсів практичного спрямування у ВНЗ такі методи і прийоми, які б допомагали майбутньому спеціалісту навчатися спілкуванню з аудиторією: формуванню комунікативних умінь, створенню доброзичливої атмосфери у спілкуванні. Доведено, що цьому сприяє методика тренінгу на практично-семінарському занятті або тренінг як форма навчання у ВНЗ. На засадах інноваційного підходу схарактеризовано тренінг як спеціальну форму заняття, як багатофункціональне педагогічне явище, зміст та структура якого визначають його дидактичне спрямування у процесі фахової підготовки у ВНЗ. Визначено мету застосування тренінгів.