ПРОБЛЕМА ТЕРМІНОЛОГІЧНОЇ ВИЗНАЧЕНОСТІ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ В ІНОЗЕМНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ - Борисенко, Олександра (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті розглянуто появу та трансформацію термінів «якість», «якість вищої освіти», «забезпечення якості освіти» в зарубіжних дослідженнях. Для розкриття цих термінів було використано описовий та логічний методи; метод індукції та дедукції, порівняння, аналізу та синтезу інформації. Огляд джерел щодо вивчення визначеності термінів показав, що проблема за останнє десятиріччя стала актуальною в усьому світі, так як процеси з забезпечення якості вищої освіти мають не лише ідентифікувати проблеми та й запровадити ефективні заходи щодо надання якісної освіти.