ОРГАНІЗАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНО-ПРОСВІТНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МУЗЕЇВ У ВЗАЄМОДІЇ ІЗ ЗАКЛАДАМИ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Караманов, Олексій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті розглянуто особливості організації педагогічно-просвітницької діяльності музеїв в системі позашкільної освіти України, проаналізовано можливості музейного та позашкільного освітнього простору у творчому розвитку, самореалізації та соціалізації дитини. Визначено різні форми і напрями співпраці музеїв із закладами позашкільної освіти, низку соціально-педагогічних моделей, які успішно функціонують у взаємодії із музеями. Узагальнено соціальні аспекти та перспективи педагогічно-просвітницької діяльності музеїв для забезпечення реалізації компе-тентнісного підходу і гуманізації позашкільного освітньо-виховного простору.