ІСТОРИЧНИЙ КОНТУР ФІЛОСОФСЬКОЇ РЕФЛЕКСІЇ МУЗИКИ - Карпенко, Олена; Ночовка, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У запропонованій статті окреслено еволюційні етапи становлення музики у контексті розвитку філософської думки, аргументовано наявність глибинних зв’язків музики і філософії впродовж тисячолітньої історії людства. Висвітлено особливості формування музичного світогляду у філософських системах мислителів: від давніх часів до сьогодення. Проаналізовано співвідношення музичного та філософського дискурсів в історіографічному зрізі, здійснено історико-філософську реконструкцію філософської рефлексії щодо музики.