ОРГАНІЗАЦІЯ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ-МІЖНАРОДНИКІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - Клепар, Марія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті здійснено комплексний аналіз проблеми організації наукової діяльності студентів-міжнародників у закладах вищої освіти (ЗВО) України. Визначено чинники, що зумовлюють зростання її значущості за сучасних умов переходу до ступеневої системи вищої освіти, технологізації освітнього процесу, інтеграції у європейський і світовий освітньо-науковий простір. Виходячи з аналізу категорійно-поняттєвого апарату досліджуваної проблеми, запропоновано визначення наукової діяльності студентів-міжнародників як інтелектуально-творчої діяльності, що є важливим складником системи професійної підготовки у ЗВО, спрямованої на здобуття нових знань у процесі навчальної роботи і поза нею, поглиблюється й вдосконалюється шляхом самостійної роботи та становить необхідне підґрунтя для творчого виконання професійних обов’язків. Визначено і схарактеризовано основні аспекти організації і розвитку наукової діяльності студентів-міжнародників у ЗВО України.