КІТЧЕВІ ПІСНІ В КОНТЕКСТІ ДОСЛІДЖЕННЯ ОСНОВНИХ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНОГО МУЗИЧНОГО ФОЛЬКЛОРУ - Семенчук, Василь (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
Стаття присвячена дослідженню кітчу як одного із жанрів сучасної української фольклористики на основі матеріалів польових записів регіональної народної музичної творчості. У статті розглядається проблематика кітчу в зарубіжній та вітчизняній науці, тематика кітчевих пісень, їх походження та взаємозв’язок з іншими жанрами українського музичного фольклору. Зроблено спробу дати власне визначення кітчевим пісням, де кітчеві пісні – це лірично-епічні музично-поетичні твори, які сформувалися у другій половині ХІХ – першій половині ХХ ст. в міщанському середовищі і ввібрали в себе особливості його культури та побуту, мігрували в сільський пісенний фольклор.