ОСНОВИ ЦІЛІСНОГО ГАРМОНІЙНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Шевчук, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті на основі теоретичного обґрунтування наукової проблеми, вивчення сучасної практики визначено основи цілісного гармонійного розвитку особистості майбутніх соціальних працівників у процесі професійної підготовки. Схарактеризовано поняттєво-категоріальний апарат та розкрито суть та структуру цілісного гармонійного розвитку особистості майбутніх соціальних працівників. Встановлено, що процес професійної підготовки майбутніх соціальних працівників забезпечує цілісний вплив на особистість майбутнього фахівця, його емоційно-ціннісну, когнітивно-світоглядну й діяльнісно-вольову сфери, стимулює процеси самовиховання, саморозвитку й самоорганізації особистості.