ФОРМУВАННЯ ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ СТУДЕНТІВ ТЕХНОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ ТА ІНЖЕНЕРНО-ПЕДАГОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Кучма, Олександр; Лукаш, Василь (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуті умови формування і розвитку технічної творчості студентів технолого-педагогічних та інженерно-педагогічних спеціальностей. З’ясована нагальність навчання студентів інженерно-конструкторському проектуванню, і водночас розвиток в них особливого інноваційного стиля мислення як здатності до втілення в освітній процес новітніх методик організації творчої проектної діяльності учнів. Розкрито зміст і провідні методи формування технічної творчості студентів цих спеціальностей під час вивчення спецкурсів «Технічна творчість учнів» та «Основи інженерно-педагогічної творчості».