ПЕДАГОГІЧНА СИСТЕМА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ РАКЕТНО-АРТИЛЕРІЙСЬКОГО ОЗБРОЄННЯ - Маслій, Олег (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Метою дослідження є розробка педагогічної системи професійної підготовки майбутніх офіцерів ракетно-артилерійського озброєння в освітньому середовищі військового закладу вищої освіти. Встановлено, що педагогічна система підготовки майбутніх офіцерів ракетно-артилерійського озброєння це ідеальна конструкція, що представляє собою цілеспрямовану педагогічну взаємодію суб’єктів освітнього процесу військового закладу вищої освіти, за допомогою якого можна її (систему) вивчати, відтворювати, а також керувати її функціонуванням і розвитком. Для окреслення реальних можливостей педагогічної системи професійної підготовки майбутніх офіцерів ракетно-артилерійського озброєння застосовано комплекс методів: теоретичні – загальнонаукові (для обґрунтування вихідних теоретичних позицій), конкретно-наукові: структурний (для виокремлення й окреслення особливостей підготовки курсантів) і проблемнотематичний (для виокремлення реальних та перспективних можливостей).