АДАПТАТИВНО-ПЕДАГОГІЧНА ПІДТРИМКА МАЙБУТНІХ ІНОЗЕМНИХ ФАХІВЦІВ ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ УКРАЇНИ - Московчук, Наталя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Метою статті є визначення феномена «адаптативно-педагогічна підтримка майбутніх іноземних фахівців технічних спеціальностей». Дослідження здійснене за допомогою теоретичних методів дослідження: розглянуто різні підходи до визначення поняття «педагогічна підтримка» та запропоноване власне його тлумачення; виявлено співвідношення між категоріями «педагогічна підтримка» та «педагогічний супровід». Новизна дослідження полягає у систематизації основних характеристик педагогічної підтримки, а його практична значимість – у запропонованих напрямах діяльності викладача в процесі адаптативно-педагогічної підтримки майбутніх іноземних фахівців технічних спеціальностей.