РОЗВИТОК МАТЕМАТИЧНОЇ КОМПОНЕНТИ ІНЖЕНЕРНО-ПРОФЕСІЙНИХ ЗДІБНОСТЕЙ СТУДЕНТІВ ЗВТО - Клочко, Віталій; Бондаренко, Злата; Кирилащук, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті представлено теоретичні та практичні аспекти розвитку математичних здібностей майбутніх інженерів. Запропоновано завдання, що можуть пропонуватись як додаткові і мати на меті виявлення студентів, що мають високий рівень математичних здібностей. Встановлено зв’язок між математичними здібностями і подальшою успішною інженерною діяльністю. Виокремлено критерії визначення трьох рівнів математичних здібностей, що в свою чергу, стали критеріями відбору завдань для поточного контролю. Доведено, що швидкість адаптації інженера до нових умов діяльності залежить від якісного засвоєння математичного апарату.