ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ В УКРАЇНІ ТА ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ У ХХ СТ. - Орос, Ільдіко (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Метою статті є розгляд законодавчого забезпечення освіти дорослих в Україні та Великій Британії у ХХ ст. У статті використано методи дослідження: теоретичні (аналіз філософської, педагогічної, психологічної літератури); інтерпретаційно-аналітичний метод; метод порівняльно-історичного аналізу. З метою виявлення подібних і відмінних ознак в системі освіти дорослих, її законодавчого забезпечення у Великій Британії України зроблено порівняльний аналіз нормативно-правових документів з проблеми становлення і розвитку освіти дорослих. Розглянуто, як відбувався розвиток освіти дорослих в Україні в ХХ ст. порівняно з Великою Британією.