СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ В УМОВАХ СТУПЕНЕВОЇ ОСВІТИ - Стеблюк, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті визначено сучасні підходи до ступеневої освіти у контексті освітніх реформ. Проаналізовано окремі законодавчі акти з означеного питання, сконцентровано увагу на наукових розвідках останніх років. Дослідження проведено на основі визначених нових ступенів та рівнів підготовки майбутніх фахівців. Метою статті стало з’ясування ролі ступеневої освіти у підготовці майбутніх фахівців із підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. Серед завдань такі: з’ясувати сучасні підходи до підготовки спеціалістів за ступеневою освітою, проаналізувати стан досліджуваної проблеми на прикладі окремих закладів освіти України. Методи наукового дослідження: аналіз, порівняння, спостереження за освітнім процесом, анкетування, узагальнення. Автором запропоновано окремі технології навчання в процесі викладання економічних дисциплін.