ШКІЛЬНИЦТВО І ПЕДАГОГІЧНА ДУМКА НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ У ХVIII СТОЛІТТІ - Лотоцька, Т. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті аналізуються суспільно-політичні передумови, які вплинули на стан шкільництва і педагогічної думки на Переяславщині у ХVIII столітті. This article is about the analysis of social and political facts which had influence on the state of schooling and principles of Education in Perejaslav region in the XVIII th centure.