РЕМІСНИЧА ОСВІТА В УКРАЇНІ У ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ОСВІТИ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ - Ситняківська, С. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається місце і роль ремісничої освіти в Україні у розрізі загальної системи освіти ХІХ – початку ХХ століття. Характеризується система цієї освіти в Російській імперії та визначається її регіонально залежний розвиток. In the article the place and the role of handicraft education in Ukraine in the aspect of the general system of education of XIX – beg. XX centuries are observed. In the article the system of handicraft education in the Russian Empire is characterized and its regional-depended development is determined.