ІДЕЯ ПРОФЕСІЙНОЇ СПРЯМОВАНОСТІ НАВЧАННЯ В ІСТОРІЇ ЗАРУБІЖНОЇ ПЕДАГОГІКИ - Олеярник, О. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Проаналізовано iсторичний аспект ідеї професійної спрямованості старшокласників у поглядах і практиці зарубіжних педагогів, вплив основних чинників на свідомий вибір професії; доведено, що наробки зарубіжних учених минулого, мають актуальність у наш час. The historical aspect of professional ideas orientation of secondary school childrent is a analysed in looks and practice of foreign teachers, influence of basic factors on the conscious choice of profession; it proved that works of foreign scientists, have actuality in our time.