СВЯТИТЕЛЬ ІОАНН ЗЛАТОУСТ ПРО ЛЮДСЬКУ ГІДНІСТЬ (ЗА МАТЕРІАЛАМИ ЛИСТУВАННЯ З ДИЯКОНІСОЮ ОЛІМПІАДОЮ) - Чернишова, Г. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Предметом дослідження автора є листи славетного святителя Іоанна Златоуста, одного з вселенських отців Церкви. Основний акцент зроблено на розумінні й трактуванні великим християнським учителем такої визначальної моральної якості людини, як гідність. На основі широкого цитування автор показує, що листи, написані до дияконіси Олімпіади (духовної доньки св.Іоанна Златоуста) в ІV столітті мають величезне виховне значення сьогодні. The author investigates into the letters of the famous Saint John Zlatoust, one of the fathers of the Church. Much attention is paid to the proper understanding of the great Christian teacher of such profound moral trait as dignity. On the basis of many citations the author proves that the letters written to Olympiad, the spiritual daughter of Saint John Zlatoust, in ІV century have a great moral importance nowadays.