АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЕКОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ - Черновол, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті досліджується поняття «екологічна компетентність», розглядається його співвідношення з іншими, суміжними поняттями, зокрема, з екологічною культурою. З огляду на особливості формування екологічної компетентності студентів вищих технічних навчальних закладів, наголошено на ролі технологічних практик у вирішенні проблеми. Окреслено основні задачі еколого-педагогічної підготовки майбутніх інженерів у співвідношенні з формуванням екологічної компетентності в умовах вищого технічного навчального закладу. Відзначається важливість екологізації освітнього процесу. В статье исследуется понятие «экологическая компетентность», рассматривается соотношение с другими, смежными понятиями, в частности с экологической культурой. С учетом особенностей формирования экологической компетентности студентов высших технических учебных заведений, подчеркнута роль технологических практик в решении проблемы. Определены главные задачи эколого-педагогической подготовки будущих инженеров в соответствии с формированием экологической компетентности в условиях высшего технического учебного заведения. Отмечается значимость экологизации образовательного процесса. The article focuses on the idea «ecological competence». Its correlation with other contiguous concepts, in particular, with an ecological culture іs examined. Taking into account the features of forming of students ecological competence of higher technical educational establishments, on the role of technological practices in the problem solution is highlighted. The basic tasks of ecological-pedagogical training of future engineers in connection with forming of ecological competence in higher technical educational establishment are outlined. The importance of ecologization of educational process is pointed out.