ДО ПРОБЛЕМИ ГЕНДЕРНОЇ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ОСОБИСТОСТІ - Яценко, Ліана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Розкривається сутність гендерної соціалізації, охарактеризовано особливості гендерної ідентифікації старших дошкільників і дітей підліткового віку; акцентується на необхідності організації гендерного виховання на принципах андрогінії. Раскрывается сущность гендерной социализации, охарактеризованы особенности гендерной идентификации старших дошкольников и детей подросткового возраста; акцентируется на необходимости организации гендерного воспитания на принципах андрогінії. Essence of gender socialization opens up, the features of gender identification of senior under-fives and children of teens are described; accented on the necessity of organization of gender upbringing on principles of androginy.