ФОРМУВАННЯ ЗНАНЬ З ДИЗАЙНУ В УЧНІВ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ В ПРОЦЕСІ ХУДОЖНЬОГО КОНСТРУЮВАННЯ ВИРОБІВ З ДЕРЕВИНИ - Гервас, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається можливість формування знань у галузі дизайну в учнів основної школи на заняттях факультативу «Основи дизайну», у процесі художнього конструювання і виготовлення декоративних виробів з деревини, та їх художньої обробки мозаїкою технікою – маркетрі. Розкриваються поняття: «мозаїка», «маркетрі», «інтарсія». Надається інформація з особливостей технології художньої обробки деревини технікою – маркетрі. В статье рассматривается возможность формирования знаний в области дизайна у учащихся основной школы на занятиях факультатива «Основы дизайна», в процессе художественного конструирования и изготовления декоративных изделий понятия: «мозаика», «маркетри», «интарсия». Даётся информация про особенности технологии художественной обработки древесины техникою – маркетри. In the article possibility of forming of knowledges is examined from a design for the students of basic school on employments of fakultativ of «design Basis», in the process of the artistic constructing and making of decorative wares from wood and them artistic treatment a mosaic by a technique – marketri.Concepts open up : «mosaic», «marquetry», «intarsia». Information is given from the features of technology of artistic treatment of wood by a technique – marquetry.