АКТУАЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДІВ, ЩО ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ СУБ’ЄКТНУ ПОЗИЦІЮ УЧНІВ, У ПРАКТИЦІ МОРАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Головська, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються особливості авторитарного та особистісного підходів у практиці морального виховання, обґрунтовується актуальність використання методів, що забезпечують суб’єктну позицію учнів у виховному процесі у початковій школі. Статья посвящена анализу особенностей авторитарного и личностного подходов в практике нравственного воспитания, обосновывается актуальность использования комплекса методов, который обеспечивает позицию воспитанника как субъекта процесса воспитания, в начальной школе. The article deals with the problem of junior pupils’ moral development and the role of the methods which guarantee the subject position of the pupils in that process.