ПОГЛЯДИ ВІТЧИЗНЯНИХ ПЕДАГОГІВ НА ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ САМООСВІТИ - Добридень, Алла (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються історичні погляди відомих учених-педагогів на процес самоосвіти. Також розкривається зміст і значення самоосвітньої діяльності старшокласників і акцентується увага на проблемі самоосвіти на сучасному етапі. В статье рассматриваются исторические взгляды известных ученых-педагогов на процесс самообразования. Также раскрывается смысл и значение самообразовательной деятельности старшеклассников и акцентируется внимание на проблеме самообразования на современном этапе. The historical viewpoints of the famous pedagogues on the self-education process are described in the article. The article covers the essence and importance of self-education. Much attention is paid to the problem of self-education at the contemporary stage.