ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ЦІННОСТЕЙ І ЕТИКИ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ У США - Дуб, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті йдеться про визначення ціннісних орієнтирів в професійній діяльності соціальних працівників в США. На основі аналізу філософських засад їх соціальної роботи досліджено професійну діяльність соціальних працівників у США. Показано, що серед інших професійних діяльностей, професійна діяльність соціальних працівників у США виділяється пріоритетністю проблеми визначення важливих життєвих цінностей які є основою ціннісних орієнтирів даної професії. Встановлено, що постійно відбувається зміна цінностей прийняття рішень соціальними працівниками під впливом характерної сучасної етичної структури суспільства. Такий підхід дозволяє проводити аналіз еволюції соціальної роботи та сформувати зміст та структуру знань з професійних основ соціальної роботи. В статье идет речь об определении ценностных ориентиров в профессиональной деятельности социальных работников в США. На основе анализа философских принципов их социальной работы исследована профессиональная деятельность социальных работников в США. Показано, что среди других профессиональных деятельностей, профессиональная деятельность социальных работников в США выделяется приоритетностью проблемы определения важных жизненных ценностей, которые являются основой ценностных ориентиров данной профессии. Установлено, что постоянно происходит изменение ценностей принятия решений социальными работниками под воздействием характерной современной этичной структуры общества. Такой подход позволяет проводить анализ эволюции социальной работы и сформировать содержание и структуру знаний из профессиональных основ социальной работы. This article is about determination of the valued reference-points in professional activity of social workers in the USA. On the basis of analysis of philosophical principles of social work professional activity of social workers is examined in the USA. It is shown that among other professional activities, professional activity of social workers in the USA is distinguished by priority of problem of determination of important vital values which are basis of the valued reference-points of this profession. It is set that the change of values of making decision by social workers under act of characteristic modern ethic structure of society constantly takes place. Such approach allows to conduct the analysis of evolution of social work and to form maintenance and structure of knowledge from professional basis of social work.