ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ (ТЕХНОЛОГІЙ) - Кадемія, Майя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються підходи щодо визначення понять «компетенції», «компетентність», «компетентнісний підхід», «інформаційно-технологічна компетентність». На їх основі мотивується необхідність вирішення питань інформаційно-технологічної компетентності майбутніх учителів трудового навчання шляхом її реалізації у вищих педагогічних навчальних закладах, а також виділяється професійна компетентність і умови, необхідні для її формування в учителів трудового навчання в умовах інформаційного суспільства. В статье рассмотрены подходы к определению понятий «компетенции», «компететентность», «компетентностный подход», «информационно-технологическая компетентность». На их основе мотивируется необходимость решения вопросов информационно-технологической компетенции будущих учителей трудового обучения путем ее реализации в высших педагогических учебных заведениях, а также выделяется профессиональная компетентность и условия, необходимые для ее формирования в учителей трудового обучения в условиях информационного общества. In the article we considered the approaches to definition of such notions as «competence», «competency», «competent approach», «informational-technological competence» and on their basis we motivated the necessity of decision of problem of informational-technological competence of future labour-training teachers by means of its realization in higher pedagogical educational institutions and determined professional competency and conditions which are necessary for its formation in conditions of informational society.