ПРОФЕСІЙНЕ САМОВИЗНАЧЕННЯ ТА САМОВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ ШЛЯХОМ ПОГЛИБЛЕННЯ ПРОФЕСІОЛОГІЧНИХ ЗНАНЬ - Подоляк, В’ячеслав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проаналізовано та узагальнено вивчення основ професіології і професіографії, існуючі класифікації світового господарства, народного господарства України і класифікації професій, встановлено закономірний зв’язок між ними й запропоновано методику їх вивчення у загальноосвітніх та вищих педагогічних навчальних закладах. В статье проанализировано и обобщено изучение существующих классификации мирового хозяйства, народного хозяйства Украины и классификации профессий, установлена закономерная связь между ними и предложена методика их изучения в общеобразовательных и высших педагогических учебных заведениях. The study of bases is analysed in the article and generalized, existent classifications of world economy, national economy of Ukraine classifications of professions, appropriate connection is set between them and the method of their study is offered in general and higher pedagogical educational establishments.