ІННОВАЦІЙНІСТЬ ПРОФІЛЮ НАВЧАННЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ «ТЕХНІЧНЕ ПРОЕКТУВАННЯ» - Тарара, Анатолій; Вдовченко, Віктор (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена проблемі упровадження в діяльність загальноосвітнього навчального закладу науково обґрунтованої, експериментально перевіреної системи з профільного навчання старшокласників, яка здатна забезпечити свідомий вибір ними майбутньої професії, оволодіння необхідними проектно-технологічними знаннями, уміннями, навичками, компетенціями. З метою виконання цих завдань у статті презентується профіль навчання технологічного спрямування «Технічне проектування». Статья посвящена проблеме внедрения в деятельность общеобразовательного учебного заведения научно обоснованной, экспериментально проверенной систем с профильного обучения старшеклассников, которая способна обеспечить сознательный выбор ими будущей профессии, овладения необходимыми проектно-технологическими знаниями, умениями, навыками, компетенциями. С целью выполнения этих заданий в статье презентуется профиль обучения технологического направления «Техническое проектирование». The article is devoted to the problem of introduction into the activity institution of general education, scientifically well-founded (grounded), experimentally checked system of profile technological education of senior pupils, which would be capable for providing with conscious choice of future profession by them, mastering by the, necessary projectly-technological professional knowledge, skills, habits, competentions. The educational profile of technological direction «Engineering projection» is presented with the purpose of fulfilment of all these tasks.