УКРАЇНСЬКІ НАРОДНІ РЕМЕСЛА В ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - Титаренко, Валентина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті показана важлива роль українських народних ремесел у художньо-естетичній підготовці учителів трудового навчання. Обґрунтована система формування художньо-естетичної підготовки майбутнього вчителя трудового навчання на факультеті технологій та дизайну, яка визначається як цілеспрямований, організований процес художньо-естетичної освіти, розвитку художньо-творчих здібностей та естетичного виховання. В статье показана важная роль украинских народных ремесел в художественно-эстетической подготовке учителей трудового обучения. Обоснована система формирования художественно-эстетической подготовки будущего учителя трудового обучения на факультете технологии и дизайна, которая определяется как целеустремленный, организованный процесс художественно-эстетического образования, развития художественно творческих способностей и эстетического воспитания. In the article the important role of the Ukrainian folk handicrafts is rotined in artistically-aesthetically preparation of teachers of labour studies. The grounded system of forming of artistically-aesthetically preparation of future teacher of labour studies is on the faculty of technologies and design, which is determined as the purposeful, organized process of artistically-aesthetically education, development, artistically creative capabilities and aesthetically beautiful education.